© Baykuş Haber

Kazakistandaki yangın bölgesine takviye ekip ve asker gönderildi

Kazakistan'ın Abay bölgesindeki Semey ormanında perşembe günü başlayan yangın hala devam ediyor ve yangın söndürme çalışmaları için takviye ekipler gönderildi. Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığı, Almatı, Jetisu ve Karağandı bölgelerinden takviye itfaiye ekibi ve araçları, Kızılorda bölgesinden bir helikopter ve ayrıca Karağandı ve Almatı'dan askerlerin yangın söndürme operasyonuna katıldığını duyurdu. Yaklaşık 800 kişi ve 200 araç, yangınla mücadelede yer alıyor.

Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığı İtfaiye Servisi Komite Başkanı Nurbolat Derbisov, yangına müdahale etmek için 8 helikopterin havadan operasyonlar yürüttüğünü belirtti. Ancak yangın söndürme çalışmalarının yüksek hava sıcaklığı, yangın alanının büyüklüğü ve rüzgar nedeniyle zor olduğunu ifade etti.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, yangınla mücadeledeki eksiklikler nedeniyle Acil Durumlar Bakanı Yuriy İlyin'i görevden aldı.

Ayrıca, dün Abay bölgesindeki yangında 30 bin hektar alanın zarar gördüğü ve 3 orman görevlisinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Yangının kontrol altına alınması için süregelen çabalar devam etmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER