KBB Uzmanı Op. Dr. Özer: “Alerjik rinit kesinlikle kendi kendine geçmez”
AsayişALERJİK RİNİTİN KESİNLİKLE KENDİ KENDİNE GEÇEN BİR HASTALIK OLMADIĞINI BELİRTEN KBB UZMANI OP. DR. NECDET ÖZER, “BEKLEMEK İLE GEÇMEZ. BUNUN İÇİN BİR TIBBİ TEDAVİ ALABİLECEĞİMİZ KBB UZMANI VEYA ALERJİ UZMANINA BAŞVURMAK LAZIM” DEDİ
Alerjik rinitin kendi kendine geçmeyen bir rahatsızlık olduğunu vurgulayan KBB Uzmanı Op. Dr. Necdet Özer, "Beklemek, bu sorunu çözmez. Bu nedenle, bu hastalığın tıbbi tedavi gerektirdiği konusunda bir KBB uzmanı veya alerji uzmanına danışmak gerekmektedir" dedi.
Alerjik rinit hastalığı hakkında daha fazla bilgi veren Özer, "Alerjik rinit, genellikle insanlar için zararlı olmayan, ancak bazı hassas bireylerde reaksiyonlara yol açan bir hastalıktır. Alerjik rinitin iki önemli türü vardır: Mevsimsel alerjik rinit ve yıl boyu süren alerjik rinit. Mevsimsel alerjik rinit, özellikle mevsim geçişlerinde, mart, nisan, mayıs, eylül, ekim ve kasım aylarında polenlerin yoğun olduğu dönemlerde ortaya çıkar. Bu, vücutta alerjik reaksiyonlara neden olur" diye açıkladı.
Yıl boyu süren alerjik rinit hakkında da bilgi veren Özer, "Yıl boyu süren alerjik rinit, ev tozları, giyim eşyaları, yiyecekler ve çevresel etkenler gibi günlük yaşamımızın ayrılmaz bir parçası olan faktörlerle ilişkilendirilir. Bu faktörler, vücutta alerjik tepkilere yol açabilir ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir. Bu hastalığın belirtileri, gözlerde sulanma, kızarma, kaşıntı, burun akıntısı ve tıkanıklık, sık sinüzit, boğazda gıcık, geçmeyen öksürük, kulakta ağrı, kaşıntı ve basınç hissi gibi çeşitli şekillerde ortaya çıkabilir. Alerjik rinit, kesinlikle kendiliğinden geçmez ve bu nedenle tıbbi tedavi gerektirir. Ayrıca, hastalığı tetikleyen faktörlerden uzak durmak da kontrol altına alınmasına yardımcı olur. Tedavi edilmezse, alerji sürekli olarak yaşam kalitesini bozabilir ve solunum sorunlarına, nezleye ve sinüzite yol açabilir" şeklinde ifade etti.
İlginizi Çekebilir