© Baykuş Haber

Kdz. Ereğli il olmak için gün sayıyor

TÜRKİYE'NİN 100. YILINDA 100 İL İDDİALARININ GÜNDEME GELMESİNİN ARDINDAN KDZ. EREĞLİ İLÇESİ DE İL OLMAK İÇİN ADETA GÜN SAYIYOR. KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HALİL POSBIYIK, İLÇENİN İL OLMASI HALİNDE DAHA DA GELİŞECEĞİNİ İFADE ETTİ.

Türkiye'nin 100. yılında 100 il iddialarının gündeme gelmesinin ardından Kdz. Ereğli ilçesi de il olma yolunda adımlar atmaya başladı. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçenin il olması durumunda daha da gelişeceğine inandığını belirtti.

Kdz. Ereğli, nüfus bakımından Ardahan, Artvin, Bayburt ve Kilis gibi birçok ilçeyi geride bırakarak hızla büyüyor. İlçe, tarihi, sanatsal ve kültürel zenginlikleri ile dikkat çekiyor ve il olma sürecini heyecanla bekliyor.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçenin il olmasının getireceği avantajları vurgulayarak, bu adımın Ereğli'nin gelişimine büyük katkı sağlayacağını ifade etti. İl olması durumunda ilçeye devlet bütçesinden daha fazla kaynak ayrılacağını, en az iki milletvekili temsilcisi olacağını ve böylece bölgenin kalkınması için daha fazla yatırımın geleceğini belirtti.

Kdz. Ereğli halkı da il olma fikrini destekliyor ve ilçenin gelişmiş yapısının bunu gerektirdiğine inanıyor. İlçenin nüfusu hızla artıyor ve il olmasıyla birlikte daha fazla imkanın kapılarını aralayacağını düşünüyor.

Tüm bu gelişmeler, Kdz. Ereğli'nin Türkiye'nin 100. yılında 100 il hedefine katkı sağlayabileceği yönündeki umutları güçlendiriyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER