© Baykuş Haber

Kdz. Ereğliden Dünya Çevre Günü etkinliği coşkuyla kutlandı

YARIŞMALARDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE HEDİYELER VERİLDİ

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Dünya Çevre Günü özel etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından organize edilen etkinlik, Devrim Bulvarı'nda toplanan öğrenciler, veliler ve çevre gönüllüleri ile başladı. Renkli bir kortej eşliğinde İnönü Parkı'na kadar yürüyüş yapıldı. Bu etkinliğe Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Etkinlikte konuşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, çevre şenliğinin üçüncüsünü kutlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, dünyanın hızla ısındığını ve bu değişikliklerin olumsuz sonuçlarını gördüğümüzü belirtti. Posbıyık, iklim değişikliği, orman yangınları ve salgın hastalıkların arttığına dikkat çekti. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiğini vurguladı.

Etkinlikte ayrıca, öğrenciler arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenler ödüllendirildi. Halk oyunları gösterileri ve çeşitli çevre bilinci etkinlikleri de etkinlikte yer aldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER