© Baykuş Haber

Kebabın başkentinde kebapçılar uyardı: İyi yanmayan kömür kansere neden olur

KEBABIN BAŞKENTİ ADANA'DA KEBAPÇILAR, ETLERİN NASIL SAKLANIP TÜKETİLMESİ KONUSUNDA UYARILARDA BULUNDU

Adana'nın kebapçıları, Kurban Bayramı öncesinde etlerin nasıl saklanıp tüketilmesi gerektiği konusunda önemli uyarılarda bulundu. Kebap ustası Cihangir Korkmaz, kurban etlerinin lezzetli olabilmesi için bazı püf noktalarını paylaştı.

Korkmaz, kurban etinin kesildikten sonra ilk olarak 3-4 saat oda sıcaklığında dinlendirilmesi gerektiğini belirtti. Daha sonra etlerin yağlı kağıda sarılarak 1 gün buzdolabında bekletilmesi gerektiğini vurguladı. İlk günün kavurma yapımına ayrılması gerektiğini ve kavurmanın lezzet açısından önemli olduğunu söyledi.

Adana Kebap için ise doğru orantılarda malzemelerin kullanılması gerektiğini ifade eden Korkmaz, ete uygun miktarda kuyruk yağı eklenip kırmızı kök biber ve tuzla avcar yapıldığını belirtti. Adana Kebap'ın içine başka bir şey eklenmemesi gerektiğini vurguladı.

Mangalın yakılmasında kullanılan kömürünün de önemli olduğunu söyleyen Korkmaz, kömürünün iyi yanmadığında ete zarar verebileceğini ve hatta kansere neden olabileceğini belirtti. Bu nedenle mangal kömürünün iyi yanmasına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER