© Baykuş Haber

Keçiörende Aile Terapi Merkezinin ikinci şubesi açıldı

KEÇİÖREN BELEDİYESİ TARAFINDAN HİZMETE SUNULAN AİLE TERAPİ MERKEZİ ADNAN MENDERES ŞUBESİ’NİN AÇILIŞI TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Keçiören Belediyesi, Aile Terapi Merkezi Adnan Menderes Şubesi'nin açılış törenini coşkuyla gerçekleştirdi. Bu önemli etkinlik, Adnan Menderes Mahallesi'nde düzenlendi ve Keçiören Belediyesi tarafından sunulan Aile Terapi Merkezi'nin ikinci şubesini hizmete sundu. Aile Terapi Merkezi, ailelere, kadınlara, erkeklere, çocuklara, yaşlılara ve dezavantajlı ailelere yönelik bütüncül danışmanlık hizmetleri sunmayı amaçlayarak koruyucu, önleyici, geliştirici ve destekleyici bir yaklaşım benimsemektedir.

2020 yılında Şefkat Mahallesi'nde hizmete başlayan Aile Terapi Merkezi, fiziksel ve ruhsal problemlerle başa çıkmada psikolojik destek sunmanın yanı sıra beslenme ve diyet konularında da vatandaşlara yardımcı olmaktadır. Açılış törenine Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Keçiören Kaymakamı Mehmet Akçay, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve mahalle sakinleri katıldı.

Başkan Turgut Altınok, konuşmasında pandemi döneminde dile getirdiği bir sözü hatırlatarak, "Dünya uyanırken, tüm dünyayı etkileyen 4 önemli etken olacak: ekonomik, siyasi, psikolojik ve sosyolojik etkiler." şeklinde ifade etti. Başkan Altınok, aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddete Türkiye genelinde dikkat çekerek, "Suç istatistiklerinde en fazla aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddet olayları yer alıyor. Türkiye genelinde bu sorunlarla karşı karşıyayız ve Keçiören olarak bu istatistikte ikinci sıradaydık. Şu anki durum biraz daha düzelmiş olsa da aile mutluluğunun toplum mutluluğu olduğunu unutmamamız gerekiyor." dedi.

Açılış töreni sırasında yapılan çekilişlerle bir vatandaşa bisiklet, başka bir vatandaşa ise çamaşır makinesi hediye edildi. Tören, kurdele kesimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. Bu özel merkez, toplumun ruh sağlığı ve aile içi ilişkilerin geliştirilmesi konularında büyük bir adım olarak kabul edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER