© Baykuş Haber

Keçiörende “Duygusal Yemek Yemede” farkındalık eğitimi verildi

KEÇİÖREN BELEDİYESİ AİLE TERAPİ MERKEZİ BÜNYESİNDE GÖREV YAPAN PSİKOLOG VE DİYETİSYENLER TARAFINDAN KADINLARA “DUYGUSAL YEMEDE FARKINDALIK” KONULU EĞİTİM VERİLDİ.

Ankara Keçiören Belediyesi Aile Terapi Merkezi, psikologlar ve diyetisyenler tarafından düzenlenen "Duygusal Yemede Farkındalık" konulu eğitimle kadınlara destek verdi. Keçiören Belediyesi Hanımlar Lokali'nde gerçekleşen etkinlikte, duygusal yeme alışkanlığının kökenleri ve nedenleri hakkında bilgiler sunuldu. Söyleşi formatında gerçekleşen eğitimde, duygusal yeme davranışının stres, endişe, korku, can sıkıntısı, üzüntü, yalnızlık veya yetersizlik gibi olumsuz duyguları bastırma arzusu ile yemek tüketimi arasındaki yakın ilişkiye dikkat çekildi.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Hanımlar Lokali'nin kadınlara yönelik sosyal, kültürel ve eğitsel faaliyetlerle dolu bir merkez olarak devam edeceğini vurgulayarak, "Ücretsiz hizmet sunan Aile Terapi Merkezi, kadınlarımızın her zaman yanındadır. Psikolojik destekle birlikte sağlıklı yaşam için diyetisyen hizmetini de sunarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hanımlar Lokali, farklı etkinlikler ve eğitim programları aracılığıyla kadınları bir araya getirme ve verimli çalışmalar yapma misyonunu sürdürecek." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER