© Baykuş Haber

Kedilerden kurtardığı karga bir an olsun yanından ayrılmıyor

SAKARYA’NIN HENDEK İLÇESİNDE YAŞAYAN ZEKİ BAYRAKTAR, YARALI ŞEKİLDE KEDİLERDEN KURTARDIĞI KARGAYI KIRAATHANEDE BESLİYOR. KIRAATHANENİN MASKOTU HALİNE GELEN ‘ŞAKİR’ İSİMLİ KARGAYLA, BAYRAKTAR’IN DOSTLUĞU İSE GÖRENLERİ ŞAŞIRTIYOR.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde yaşayan Zeki Bayraktar, çatıdan yaralı şekilde düşen ve kedilerin saldırısına uğrayan bir kargayı kurtardı. Bu kargaya 'Şakir' ismini veren Bayraktar, onu sahiplendi. Şakir, kıraathanenin maskotu haline geldi ve Bayraktar'ın sadık dostu oldu. Kıraathane müşterileri de Şakir'e ilgi gösteriyor.

Bayraktar, karga ile tanışma hikayesini şu şekilde anlattı: "Ben burada otururken bu karga çatıdan aşağıya düştü. O esnada yaralandı ve kediler üzerine geldi. Uçamıyordu da, aldım ben burada beslemeye başladım. Bana ve çocuğuma alıştı. Kıraathanemizin maskotu oldu. Gel dedin mi geliyor. Bırakıyorum gitmiyor, ayrılmıyor benden. Yaklaşık 15 gündür benimle. Hiçbir zararı yok, kıraathaneye gelen müşterilerde eğleniyor kargayla. Acıktığı zaman bağırarak istiyor, yiyeceği kadar yiyor sonrasında zorlasan da yemez. Benimle bir arkadaş, dost gibi oldu. Akşama kadar burada benimle birlikte. Ocağa gidiyorum peşime geliyor."

Kıraathane müşterisi olan emekli öğretmen Ahmet İlçe ise, "Bir hayvansever olarak ben bu durumdan mutluyum. Kıraathanenin sahibi arkadaşım da onu yetiştirebilmek için elinden gelen bütün gayreti gösteriyor. Buraya gelen müşteriler hem Zeki’yi tebrik ediyorlar hem de hayvanı seviyorlar. Bu durumda beni mutlu ediyor" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER