© Baykuş Haber

Kedili Tekkede Divan Okumaları

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NİN TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASI YENİDEN AYAĞA KALDIRMA ADINA EN ÖNEMLİ PROJELERİNDEN OLAN KEDİLİ TEKKE MİLLET KIRAATHANESİ’NDE ‘DİVAN OKUMALARI’ PROGRAMI DÜZENLENDİ.

Osmangazi Belediyesi, tarihi ve kültürel mirası yeniden canlandırma amacıyla gerçekleştirdiği projelerden biri olan Kedili Tekke Millet Kıraathanesi'nde "Divan Okumaları" etkinliği düzenledi. Muradiye Mahallesi'nde bulunan bu tarihi binanın geçmişi 16. yüzyıla kadar uzanıyor ve Şeyh Ahmet tarafından inşa edilmiş. Kedi beslemesi nedeniyle "Kediler Tekkesi" olarak bilinen bu mekan, kısa sürede okuyucuların ve sanatseverlerin uğrak noktası haline gelmiş durumda. Kedili Tekke Millet Kıraathanesi, ilim, sohbet, çay ve kahve keyfinin bir arada yaşandığı bir merkez haline gelmiş.

Bu özel mekanda gerçekleştirilen son etkinlikte Dr. Mustafa Baki Efe, Kedili Dergâh'ın son şeyhi Şemseddin-i Bursavî'nin manzumelerinin yer aldığı "Külliyât-ı Şemsî" eserini inceledi. Bursalı edebiyatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği bu programda Efe, Şemseddin-i Bursavî'nin eserini ve hayatını detaylı bir şekilde anlattı. Ayrıca program sonunda Dr. Mustafa Baki Efe, bu değerli etkinliğe ev sahipliği yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkür etti. Bu tür etkinlikler, tarihi ve kültürel mirası canlı tutma, bilgi paylaşımı ve toplumun kültürel zenginliğine katkı sağlama amacını taşıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER