© Baykuş Haber

Kendini istihbaratçı olarak tanıtıp kral dairesinde kalan dolandırıcı yakalandı

KONYA'DA KENDİSİNİN İSTİHBARAÇTI VE ÜST DÜZEY KAMU GÖREVLİSİ OLARAK TANITARAK BİR ÇOK KİŞİYİ DOLANDIRDIĞI İÇİN HAKKINDA 17 YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI BULUNAN ŞÜPHELİ, TAKMA İSİM KULLANARAK GÜNLÜĞÜ 6 BİN LİRAYA OLAN BİR OTELİN KRAL DAİRESİNDE KALDIĞI BELİRLENDİ.

Konya'da kendisini istihbaratçı ve üst düzey kamu görevlisi olarak tanıtarak birçok kişiyi dolandıran ve hakkında 17 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli, takma bir isimle lüks bir otelin kral dairesinde kaldığı sırada polis tarafından yakalandı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun bir süredir peşinde oldukları ve birçok kişiyi dolandırdığı bilinen 44 yaşındaki İbrahim Öztapan'ın izini buldu. Kendisini istihbaratçı ve kamu görevlisi olarak tanıtarak insanları kandıran bu suç makinesi, hakkında 46 suç kaydı bulunuyor ve 17 yıl hapis cezası kesinleşmiş durumda.

Polis ekipleri, titiz bir çalışma sonucunda şüphelinin lüks otelde takma bir isimle kaldığını tespit etti. Şüphelinin iddialara göre, kamu görevlilerinin akrabası olduğunu ve çeşitli gizli belgeler taşıdığı yalanını kullanarak gerçek adını gizliyordu.

Polisin dikkatli takibi sonucunda şüpheli, lüks bir araçla otelden ayrılırken yakalandı. Yapılan aramada, şüphelinin oğlunun çantası olarak sunduğu okul çantasından ruhsatsız bir tabanca, elmaslar ve milyonlarca lira değerinde banka çeki çıktı.

Şüpheli İbrahim Öztapan, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öztapan'ın daha önce de kendisini çiftlik sahibi olarak tanıtarak başka bir çiftlikte bulunan hayvanları satarak başka bir kişiyi dolandırdığı öğrenildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER