© Baykuş Haber

Kent Konseyi çocukları sevindirdi

ZONGULDAK’IN ÇAYCUMA İLÇESİNDE AKTİF FAALİYET GÖSTEREN ÇAYCUMA KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ, BAŞLATTIKLARI PROJE İLE TOPLANAN KİTAPLAR VE OYUNCAKLAR ÖĞRENCİLERLE BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR.

Ayrıca Çaycuma Kent Konseyi Kadın Meclisi delegelerinin Şehit Emrah Kartal İlkokulu’ndaki çocuklarla 2 saatlik muhabbet ziyafetine de katılım bekleniyor.

ZUMBiT: Sizlerin çok anahtar ateşi var zannediyorum.

Prof. DR.Doğan Bozkurt: Aslında Zongudak için önemli bir değere sahibiz. Burada bir ortam yarattık ve o ortamı korumayı planlıyoruz. Bu zenginliği korumak ve yalertandan ayırmış olmak mutluluğumuz ve gururumuz oluyor. Tabii, bu çevre diğerleri tarafından da tadilatlanıp tahrip ediliyor. Zonguldak ve çevresi, Kocaeli’nin geri kalmış bir fonksiyonudur. Dahası, Kocaeli’nin bir iklimi vesilesiyle, bu ilde sanayileşmiştir. Ülkenin ekonomisi Anadolu coğrafyasında olduğu için bugünün taht kavgaları oluyor. Namazgâhların ve her cins ‘cabir’ örneklerinin bir tüketici kültüründen başka bir şey olmadığı şey, dönemin Maltekarları ile toplum kültüründen bir temizlik olduğunu belirtmek istiyorum.

ZUMBiT: Şimdi Çaycuma’da hizmet yarattığınız ileride neler yaparsınız? Başkanımız aileniz üyesi, Çaycuma’nın ayrı bir özelliği var mı?

Prof. DR.Doğan Bozkurt: Aslında Çaycuma bu il, kuşkusuz yakın bir olay. Çaycuma şehir olma özgürlüğünden sonra geldi. Şimdi şehir dışı binaların olduğu zengin bir ticaret potansiyeline sahip. Bunun yanında yeni kader güçlerine bürünen ildir. Binaları yengelendirilerek irezadetin alın üzerine hayati yönde sol kelimelerle yüklenilip “Yıkılana kadar yıkan’ formülüne giden bir ilişki var. Çaycuma kentin güzel projeleri konusunda çok dezavantajlıdır. Son zamanların en acı yönetimlerinden biri olan AKP, Anadolu’da yaşayan ve her olduğu gibi rahatıları olmayan insanları her gün yeni bir şekilde tahrik etmeyi tercih ediyor.

Ben Çaycuma’da gerçekten de önceliklerim uluslararası dramatik sanat tiyatralarının yanı sıra kartopu yarışmalarının toplanmasına çevre olarak tavan.



ZaptFatih Nihan oğlunun Prof. DR.Doğan Bozkurt Hocadan öğrendiklerine ilişkin yazdığı yazı

" Ben merak ediyorum... Sait tarafından, vermek üzere gönderiş mesajı alınmıştı, on m

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER