© Baykuş Haber

Kentsel dönüşüm, akıllı şehir ve iklim değişikliği zirvede konuşuldu

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI ALT YAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM GENEL MÜDÜR YARDIMCISI UMUT NACİ BAYKAN, 2012 YILINDAN BU YANA YÜRÜTTÜKLERİ FAALİYETLER SONRASINDA 2 MİLYON 200 BİN ADET BAĞIMSIZ BİRİMİN ÜRETİLMESİNİ SAĞLADIKLARINI KAYDETTİ.

Kastamonu'da düzenlenen "Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm, Akıllı Şehir ve İklim Değişikliği" zirvesi, uzmanlar tarafından iklim değişikliği, afetler ve kentsel dönüşüm konularını ele aldı.

Zirvede konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Umut Naci Baykan, 2012 yılından bu yana yürütülen faaliyetler sonrasında 2 milyon 200 bin bağımsız birimin üretilmesini sağladıklarını ifade etti.

Zirveye katılan diğer katılımcılar da çeşitli konularda görüşlerini paylaştı. Kentsel dönüşümün önemine vurgu yapılırken, Türkiye'nin afet riskinin yüksek olduğuna dikkat çekildi.

Ayrıca, şehirlerin yaşadığı problemlerin çözülmesi için farklı disiplinlerden farklı yaklaşımları bir araya getiren nitelikli çalışmalara ihtiyaç olduğu vurgulandı.

Zirve, 4 oturumda gerçekleşecek ve birçok konunun ele alındığı bir platform olarak hizmet verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER