© Baykuş Haber

‘Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden projesine Bağcılardan 8 bin 400 bina için başvuru yapıldı

‘KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YARISI BİZDEN’ PROJESİNE BAĞCILAR’DAN 8 BİN 400 BİNA İÇİN BAŞVURU YAPILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlatılan "Yarısı Bizden" kampanyası, İstanbul'un Bağcılar ilçesinden bina bazında büyük ilgi gördü. Kampanya başvuru süresi sona erdiğinde, 8,400 binanın başvuruda bulunduğu İstanbul'daki en yoğun ilginin Bağcılar'dan geldiği belirtildi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan kampanya, 1.5 milyon riskli yapının İstanbul'da yenilenmesini hedefliyor. Bu projeyle depreme dayanıksız binaların 5 yıl içinde ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Kampanya, riskli alanlardaki binaların dönüşümünü hızlandırmak ve doğal afetlere karşı daha hazırlıklı hale gelmek için başlatıldı.

Başvuru sürecinin sona ermesiyle birlikte İstanbul'da en fazla başvurunun Bağcılar ilçesinden geldiği görüldü. 26 Nisan'dan bu yana 8,400 binanın bu ilçede kampanyaya başvuruda bulunduğu belirtiliyor.

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, vatandaşların kentsel dönüşüme olan ilgisinden memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Ülkemiz ve bizim birinci gündemimiz kentsel dönüşüm. Kimliği ve vizyonu olan, çocukları geleceğe hazırlayacak bir kent olmasının bilinciyle bir yapı oluşturmak istiyoruz" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER