© Baykuş Haber

Kepezden geleceğin sürücü adaylarına trafik eğitimi

KEPEZ BELEDİYESİ, SAKARYA BULVARI’NDAKİ TRAFİK EĞİTİM PARKI’NDA, GELECEĞİN SÜRÜCÜ ADAYLARI ÇOCUKLARI, TEORİK VE PRATİK EĞİTİMLE TRAFİK KURALLARI KARŞI BİLİNÇLENDİRİYOR.

Kepez Belediyesi, Sakarya Bulvarı'ndaki Trafik Eğitim Parkı'nda geleceğin sürücü adayları olan çocuklara, teorik ve pratik trafik eğitimi sunarak trafik kurallarını öğretiyor. Trafik kazalarının önüne geçebilme amacıyla bu parkı inşa eden Kepez Belediyesi, her yıl binlerce öğrenciye trafik eğitimi veriyor.

Çocuk Trafik Eğitim Parkı, İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Antalya Şube Başkanlığı işbirliğiyle eğitimler düzenliyor. Bu eğitimlerde çocuklar, akülü araçlar kullanarak trafik kurallarını uygulamalı olarak öğreniyorlar. Trafik polislerinin rehberliğinde çocuklara, trafik kurallarına uygun durma, park etme, manevra yapma, güvenli takip mesafesi, emniyet kemerinin önemi, trafik levhaları ve yol işaretlerinin anlamları, trafik ışıklarında sürücü ve yaya davranışları gibi konular öğretiliyor.

Ayrıca, Kepez Belediyesi, Fatmagül Özpınar İlkokulu öğrencilerini de bu eğitim parkında ağırladı. Okul, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının ortak yürüttüğü 'Trafikte Parlayan Yıldızlar' projesinin uygulamalı eğitimini, Kepez Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda gerçekleştirdi. Bu projeden 900 öğrenci faydalandı.

Projeyi yürüten okul müdürü Mehmet Yörük, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye park ve servis hizmeti için teşekkürlerini iletti. Bu projenin finalinde ise öğrenciler, Gazi Bulvarı'nda trafik kurallarıyla ilgili broşür dağıtarak trafik bilincini artırmaya katkıda bulunacaklar. Başkan Hakan Tütüncü de bu etkinliğe davet edilecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER