© Baykuş Haber

Kepezin mobil hizmetleri İbradıda

KEPEZ BELEDİYESİ’NİN GEZİCİ KANSER VE GÖZ TARAMA HİZMETİ VEREN MOBİL SAĞLIK MERKEZİ İLE ÇOCUK VE GENÇLERE BİLİM TAŞIYAN BİLİM VE TEKNOLOJİ TIRI, İBRADI’DA HİZMET VERİYOR.

Kepez Belediyesi'nin mobil sağlık hizmetleri, İbradı ilçesine de ulaştı. Mobil Sağlık Merkezi ve Bilim Teknoloji Tırı, İbradı'da hizmet sunuyor. Bu mobil hizmetler, ilçe sakinleri tarafından büyük ilgi görüyor.

Mobil Sağlık Merkezi'nde göz sağlığı taraması yapılmakta olup, göz numarası ölçümü ve göz tansiyonu kontrolü gerçekleştirilmektedir. Ayrıca kanser taramaları da yürütülmektedir, bunlar arasında meme kanseri (40-69 yaş), rahim ağzı kanseri (30-65 yaş) ve bağırsak kanseri (50-70 yaş) taramaları bulunmaktadır.

Kepez Belediyesi'nin Bilim ve Teknoloji Tırı ise İbradı ilçesinde çocuklar ve gençler arasında büyük ilgi uyandırdı. Tırı ziyaret eden gençler, yenilenebilir enerji kaynakları, manyetik alan, madde halleri, motorlar, robotik, 3 boyutlu yazıcılar, sanal gerçeklik uygulamaları, yapay zeka, izohips, astronotlar, beyin dalgaları, İHA yer istasyonları ve hologram teknolojileri gibi konularda bilgi sahibi oldular.

Mobil Sağlık Merkezi ve Bilim Teknoloji Tırı, İbradı ilçesinde hizmet vermeye devam ediyor. Ayrıca, 18-19 Eylül tarihlerinde Manavgat, 20-21 Eylül tarihlerinde Alanya ve 22 Eylül tarihinde Gazipaşa ilçelerinde de vatandaşlara hizmet sunacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER