© Baykuş Haber

Kileci ilk bine giren firmaları kutladı

KİLECİ İLK BİNE GİREN FİRMALARI KUTLADI

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen 2022 Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı araştırmasının sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı. GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, GAİB bölgelerinden Gaziantep'ten 63, Kahramanmaraş'tan 8, Mardin'den 5 ve Malatya'dan 2 firmanın bu prestijli listede yer aldığını açıkladı.

Başarılı ihracatçıları kutlayan Başkan Kileci, bu başarının, zor günler geçiren bölgelerine moral kaynağı olduğunu vurguladı. 2022 yılında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden 12 milyar 345 milyon 349 bin dolarlık ihracatın yapıldığını, Gaziantep'ten ise 10 milyar 523 milyon dolarlık ihracatın kayda alındığını belirtti.

Ayrıca, Başkan Kileci, yaşanan 6 Şubat depreminin 2023 yılını zorlu kıldığını ancak Güneydoğulu ihracatçıların başarılarıyla umutlarının perçinlendiğini ifade etti. Bu başarıların moral kaynağı olduğunu ve 2023 hedeflerine ulaşmak için ihracatçıların büyük çaba sarf ettiğini dile getirdi.

Başkan Kileci ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı ödül törenine vurgu yaparak, Gaziantep'in ülkemizin sanayide önde gelen şehirlerinden biri olarak 2022 yılında firma sayısı ile Türkiye'nin ilk 1000 ihracatçısı listesinde 3. en başarılı şehir olduğunu belirtti. Bu başarıya imza atan firmaları yürekten kutladı ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri olarak ihracatçıların yanlarında olacaklarını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER