© Baykuş Haber

Kırgızistanda TÜRKSOYun kuruluşunun 30uncu yılı kutlandı

KIRGIZİSTAN’DA TÜRKSOY’UN KURULUŞUNUN 30’UNCU YILI KUTLANDI

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) kuruluşunun 30. yılı coşkuyla kutlandı. "Biz beraberiz" temasıyla düzenlenen konser, Toktogul Satılganov Kırgız Ulusal Filarmoni binasında gerçekleşti ve etkinliğe TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Rayev, Kırgızistan Devlet Sekreteri Süyünbek Kasmambetov, Kırgızistan Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanı Altınbek Maksutov'un yanı sıra Kırgızistan parlamentosu milletvekilleri, edebiyatçılar, kültür adamları ve birçok davetli katıldı. Kutlama, TÜRKSOY hakkında bir film gösterimi ve "Manas" destanından kesitlerle başladı.

Kırgızistan Devlet Sekreteri Kasmambetov, TÜRKSOY'un 1993 yılında Türk devletleri cumhurbaşkanları tarafından kurulduğunu hatırlatarak, teşkilatın kültürel işbirliği amacıyla Türk halklarını birleştiren manevi bir köprü haline geldiğini ifade etti. Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un kutlama mesajını okuyan Kasmambetov, TÜRKSOY'un uluslararası alanda saygın ve tanınmış bir kuruluş olduğunu vurguladı.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Rayev ise, teşkilatın kuruluşunun Türk halkları için önemli bir kültür bayramı olduğunu belirterek, Türk halklarının dili, dini, gelenekleri ve tarihi ile birbirine bağlı olduğunu vurguladı. Konser kapsamında Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye ve Türkmenistan'dan gelen sanatçılar, müzisyenler ve dans toplulukları sahne alarak şarkılarını ve danslarını sergiledi.

Konser etkinliği sırasında, Kırgız filarmonisinin lobisinde geleneksel Kırgız kıyafetleri ve el sanatları sergisi de açıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER