© Baykuş Haber

Kırıkkalede sel: Dereler taştı, evleri ve ahırları su bastı

VALİ BÜLENT TEKBIYIKOĞLU SELDEN ETKİLENEN DANACI KÖYÜNDE DE İL ÖZEL İDARESİ VE DEVLET SU İŞLERİ (DSİ) TARAFINDAN ONARIMINA BAŞLANAN ÇÖKEN KÖY YOLUNDAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ.

Kırıkkale'de yaşanan sel felaketi sonucunda birçok köy ve bir belde su baskınlarıyla karşı karşıya kaldı. Derelerin taşması sonucu meydana gelen seller, evlerin, ahırların ve iş yerlerinin sular altında kalmasına neden oldu. Çerikli beldesinde ise 2 katlı bir müstakil evde çökme yaşandı.

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, sel felaketinin etkilediği bölgeleri ziyaret ederek, ekiplerin hasar tespit çalışmaları hakkında bilgi aldı. Danacı köyünde derenin taşması nedeniyle yolun büyük bir bölümünün zarar gördüğünü ve tarım arazilerinin de etkilendiğini belirtti.

Vali Tekbıyıkoğlu, olağan mevsimsel yağışların dışında son bir hafta içinde yoğun yağışlar yaşandığını ve toplamda 19 köyün bu sel felaketinden etkilendiğini ifade etti. Hasar gören köylerde çalışmaların sürdüğünü ve tarım ürünlerinde de zarar meydana geldiğini aktardı.

Danacı köyü muhtarı Servet Aktar, felaketin büyüklüğüne rağmen can kaybının yaşanmamasının teselli kaynağı olduğunu ve devletin hızla müdahalede bulunduğunu vurguladı.

Çerikli Belediye Başkanı Nuh Şahin, sel sularının evleri, ahırları ve iş yerlerini bastığını söyledi. İkinci olarak etkili olan yağışın ardından, bölgeye geçen Delice Kaymakamı Muhammed Burak Akköz, AFAD İl Müdürü Abdullah Sarıçiçek ve Çerikli Belediye Başkanı Nuh Şahin, hasar gören alanlarda incelemelerde bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER