© Baykuş Haber

Kırım Türkleri dernek binası ortaya çıktı

DÜZCE BELEDİYESİ TARAFINDAN GEÇTİĞİMİZ HAZİRAN AYININ BAŞINDA TEMELİ ATILAN ‘KIRIM TÜRKLERİ KÜLTÜR VE EĞİTİM MERKEZİ’ BİNASI ORTAYA ÇIKTI. ÇATI KİREMİTLERİ VE DUVAR TUĞLALARI ÖRÜLEREK İÇ TESİSATLARI DA TAMAMLANAN BİNANIN KOLON ARALARI İSE SELÇUKLU MİMARİSİNE UYGUN KEMERLERLE SÜSLENECEK.

Düzce Belediyesi tarafından geçtiğimiz Haziran ayında temeli atılan 'Kırım Türkleri Kültür ve Eğitim Merkezi' binası hızla inşa ediliyor. Binanın çatı kiremitleri ve duvar tuğlaları tamamlanmış durumda ve iç tesisat çalışmaları da devam ediyor. Binanın kolon araları ise Selçuklu mimarisi öğeleri taşıyan kemerlerle süslenecek.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün Kırım Türkleri Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile görüşmesi sonucunda başlatılan bu proje, Haziran ayının başında temel atma töreniyle başlamıştı. Özlü, binanın kısa süre içinde tamamlanarak hizmete açılacağını belirtti.

Toplam 174 metrekarelik bir alana sahip olan bu kültür ve eğitim merkezi, idari birimleri, bay-bayan tuvaletleri, holü ve mutfağı içeriyor. Binanın iç mekanı da Selçuklu mimarisiyle uyumlu detaylarla süslenecek. İç tesisat döşeme işlemleri tamamlanmak üzere, ardından alçı, sıva ve boya işlemlerine geçilecek.

Ekipler, projenin geri kalan aşamalarını hızlı bir şekilde tamamlamayı hedefliyor ve 'Kırım Türkleri Kültür ve Eğitim Merkezi'ni kısa süre içinde vatandaşların hizmetine sunmayı planlıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER