© Baykuş Haber

Kırkpınar eski ağası Yazoğlundan başpehlivanlık güreşlerinde puanlama sistemi yorumu

TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNAN KIRKPINAR KÜLTÜRÜNÜ TANITMA DERNEĞİ BAŞKANI VE GEÇMİŞ DÖNEM KIRKPINAR GÜREŞ AĞALARINDAN ALPER YAZOĞLU, BAŞPEHLİVANLIK GÜREŞİNDE PUANLAMANIN YAĞLI GÜREŞ GELENEĞİNE ZARAR VERDİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ.

Kırkpınar Kültürünü Tanıtma Derneği Başkanı ve önceki dönem Kırkpınar güreş ağalarından Alper Yazoğlu, Kırkpınar Yağlı Güreşleri hakkında değerlendirmelerde bulunarak puanlamasının geleneksel yapılara zarar verdiğine dikkat çekti. Yazoğlu, güreşin Kırkpınar'ın özünden sapmaması gerektiğini ve bu geleneğin devam etmesi gerektiğini ifade etti. Yağlı güreşin ayrı bir federasyonunun olması gerektiğini vurgulayan Yazoğlu, Türk pehlivanlığının geleneklerini yaşatmanın önemini belirtti. Ayrıca, Kırkpınar'da güreşmek isteyen her pehlivanın bu fırsatı bulabilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yazoğlu, Türkiye Yağlı Güreş Ligi'nde eleme yapılacaksa Kırkpınar'da gösterilen performansa göre eleme yapılması gerektiğini ve puanlamanın yağlı güreş geleneğine zarar verdiğini savundu. Bu eleştirilerin yağlı güreşin geleneksel yapısını koruma amacı taşıdığını belirtti ve bu sporun gelecek nesillere geleneğiyle aktarılmasının önemli olduğunu vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER