© Baykuş Haber

Kırkpınar’da 53 başpehlivan Er Meydanı’na çıkıyor

Ali Can ZERAY - Umut IŞIK / EDİRNE, (DHA) - Edirne’de bu yıl 662’ncisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin ikinci gününde başpehlivanlar Er Meydanı’na çıkıyor.

Edirne'de düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 662. edisyonu, başpehlivanlarının Er Meydanı'na çıkmasıyla ikinci gününde devam ediyor.

UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'nde yer alan Kırkpınar Yağlı Güreşleri, minik pehlivanların müsabakalarıyla başladı. Alt boylarda güreşlere başlayan pehlivanlar, öğleden sonra başpehlivanlık müsabakaları için hazırlanıyor. Bu yıl 2,141 pehlivanın kayıt yaptırdığı Kırkpınar'da, 53 başpehlivan, öğlen saatlerinde çekecekleri kurayla güreşlere başlayacak.

Başpehlivanlık güreşlerinde geçen yıl şampiyon olan Cengiz Şimşek, doping kontrol havuzunda yer bildirimi yapmadığı gerekçesiyle başpehlivanlık unvanını kaybetmişti. Ancak bu yıl dualı çayıra çıkarak tekrar mücadele edecek.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri, geleneksel Türk spor kültürünün önemli bir parçası olarak UNESCO tarafından tanınmış ve kayıt altına alınmıştır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER