© Baykuş Haber

Kırkpınar’ın son başpehlivanı Taş: Unvanımı korumak istiyorum

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- TARİHİ Kırpınar Yağı Güreşleri’nin son başpehlivanı Mustafa Taş, kendisini çok iyi hissettiğini belirterek, ”Kırkpınar’a şu anda hazırım. İnşallah unvanımı koruyarak tekrar altın kemeri almak istiyorum. İyi bir sezon geçirdik, çalıştık. İlk çıktığım senemde başpehlivan olmak nasip oldu. İnşallah bu geleneği devam ettirmek istiyorum. İkinci ve üçüncü kemeri almak nasip olur” dedi.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin son başpehlivanı Mustafa Taş, bu yıl için hazır olduğunu ve unvanını koruyarak altın kemeri tekrar almak istediğini belirtti. Taş, çalışmalarının iyi geçtiğini ve sakatlık yaşamadığını vurgulayarak, "İlk çıktığım senemde başpehlivan olmak nasip oldu. İnşallah bu geleneği devam ettirmek istiyorum. İkinci ve üçüncü kemeri almak nasip olur" dedi.

Kırkpınar'ın geleneksel yapısının değiştiğini ve yeni getirilen lig sisteminin atmosferi bozduğunu ifade eden Taş, bu değişikliğin organizasyonu etkilediğini dile getirdi.

Diğer başpehlivanlardan Mehmet Yeşil Yeşil ise son kez altın kemeri almak istediğini ve yaşının 37 olduğunu belirterek, "Gerçekçi olmak lazım. Artık gençler bizi iyi sıkıştırıyor. Ama son jenerasyon olarak mücadelemizi veriyoruz. Daha tahtlarımızı çok da vermiş değiliz. Bu sene de yine eski tecrübeli arkadaşlarımızın ön planda olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

654 ve 657'nci Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Orhan Okulu da sakatlıklarla mücadele ettiği son 3 yılda iyi bir sezon geçirdiğini ifade ederek, sakatlık yaşamadan altın kemeri kazanmak istediğini dile getirdi.

Diğer deneyimli başpehlivanlardan Hüseyin Gümüşalan da Kırkpınar'ın kendileri için büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Elimizden gelen mücadeleyi yapacağız" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER