© Baykuş Haber

Kırmızı ete ara vererek balık tüketin önerisi

TÜRKİYE DENİZ CANLILARI MÜZESİ KURUCUSU KENAN BALCI, KIRMIZI ETE ARA VEREREK BALIK TÜKETİLMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Kenan Balcı, Kurban Bayramı ve Denizcilik Bayramı vesilesiyle vatandaşlara, et tüketimine ara verip balık tüketme önerisinde bulundu. Kenan Balcı, balığın sağlıklı pişirme yöntemleri hakkında da tavsiyelerde bulundu.

Balcı, “Denizler, tükenmeyen doğal kaynaklarımızdır ve denizler, ekmeden biçtiğimiz tarlalar gibidir. Denizciler olarak iki önemli bayramı bir arada kutladık: Kurban Bayramı ve Denizcilik ve Kabotaj Bayramı. Türk halkı olarak mutlu ve güzel günlerimizden birini yaşıyoruz. Ancak et tüketimi çok yaygın. Bu nedenle, ete bir süre ara vererek balık tüketmek iyi bir tercih olabilir. Balık, daha hafif bir alternatiftir ve midenizi yormaz. Özellikle sıcak hava koşullarında et tüketimi mideyi zorlayabilir. Balık, anne sütüne en yakın ve katkı maddeleri içermeyen bir gıdadır. Ayrıca, dok

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER