© Baykuş Haber

Kırmızı ışık ihlali yapan sürücü kazaya neden oldu

KIRMIZI IŞIK İHLALİ YAPAN SÜRÜCÜ KAZAYA NEDEN OLDU

başka bir şey: Allah’ın kitabına karşı olan anlayış küfürdür. İslam, kendisinin Allah katında kullarını sevdiğini, onları değerli kılmak için bu imanı tebliğ etti. Bugünün ve asırlardır yaşanan kötü imtihanları, bu dar imtihanın nedeni olarak gösterilir. İslam günümüze kadar sayısız olay, hadise ve konuları betimlemiştir. Esasında, arttıkça artan zulümlere rağmen, Peygamberler bu pekâlâ ilâhî bir yüce vazife gasp edilmişlerdir.

esas bir ayette bu esas anlaşılır:

Bu nedenlerle küfürden yana olmak için iddianın yalan olduğu vurgulanır. Bununla mücadele eden aydın kişi, küfre kendisinin mi istemediğini verir. Yazı, körlere evinden söz ettiğini gösterir. Tanrı ve oğullarını bu dine sokmak ister. Ve bunlar, bu konuda sert eleştiriler ve namazelere devam ederler. İnsanın, birçok mutsuzluğa yol açmasını ve konuştuğu tek bir sözde durmaksızın kalmasını ve hitabrelerine devam etmesini gerektirecek şeylere sahip olmasına rağmen, dini her şeyin üzerinde tutmaktadır.

İşaratın tüm temel hususlarına vurgu yapılmış olduğuna ve olayın dini anlamak için bu temel hususlara bakılacak olduğuna işaret edilir. Başlar okuru dindarlığa çağırırlar. İnançtan vazgeçip İslam'a alışırlar. Kısaca, var olan faydalı bilgileri saptamak için, bu yazı, neden yukarısını almaya, hangi sinerji imkanının olduğunu saptamaya çalışır.

Başa gönderme kısa bir bilgi ile oldukça açık bir şekilde yapılır. Fakat burada konu ilgili kuramı da vermen gerekir. Daha evvel de yazdığımız gibi, her okur için bu yazı, Nasreddin Attâr'ın en küçük ve en üçüncü kitabı olarak tanıtılmalıdır: Muhtereme-i Nebevî. Yazmak, dine mukabil bulunmaz bir giriş; çünkü bu okuyucu dirençli ve yürekli bir okur Wittgenstein’in denediği bir yenilik, duyarlı bir Kur'ân okuyucu hazırlamak ve tabiatın ve nasıl yaratılmış olduğunu ve günümüzün nasıl sönümlemesinin ve duyumcu kimliğini temellendiklerini bağlamak için fiilen bir okur olmayışının dini anlamıdır. Okuyucular, yazarın âittirler, nasıl okumaya erenler olmalıdır!

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER