© Baykuş Haber

Kırsal mahalle çocukları Samsunu keşfediyor

GENÇLİK MERKEZİ MİNİK GÖNÜLLERE DOKUNDU

Samsun Büyükşehir Gençlik Hareketi ve Kavak Gençlik Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen "Samsun’u Keşfediyorum Projesi," kırsal mahallelerden getirilen 100 çocuğa unutamayacakları bir gün yaşattı. Proje kapsamında öğrenciler, Samsun'da keyifli bir gün geçirdi.

Kavak Gençlik Merkezi Müdürü Deniz Konak, projenin amacını açıklarken, "Samsun’u Keşfediyorum" adlı bu projede 100 öğrenciyle OMÜ kampüsünde kahvaltı yaparak başladıklarını ve ardından Planeteryum'u ziyaret ettiklerini belirtti. Daha sonra Samsun 1 gemisi ile denize açılarak öğlen yemeği servisi yapıldığını, Tütün İskelesi ve Bandırma Vapuru Müzesi'ni gezdiklerini anlattı. Ayrıca çocuklara tarihsel geçmişlerini anlatmak amacıyla Panorama Dijital Gösterim Merkezi'nde etkileşimli bir sunum gerçekleştirdiklerini ve Samsun'un önemli yerlerini rehber eşliğinde tanıttıklarını söyledi. Gün sonunda çocukları dondurma ile ödüllendirdiklerini belirtti.

Deniz Konak, bu projenin amacının kırsalda yaşayan çocukların moral ve motivasyonunu artırmak, çevre bilinci kazandırmak ve dolu dolu saatler geçirmelerini sağlamak olduğunu ifade etti. Ayrıca, kırsal kesimde yaşayan çocuklara Gençlik Merkezi'ni tanıtmayı hedeflediklerini ve bu projenin kent tanıtımına katkı sağladığını vurguladı. Bu etkinlikler sayesinde çocukların şehir merkezini keşfetme fırsatı bulduğunu ve yaşadıklarını aileleri ve arkadaşlarıyla paylaştığını sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER