© Baykuş Haber

Kırşehirde bayram öncesinde bıçakçılardan sesler yükseliyor

AHİLİK TEŞKİLATMASI'NIN MERKEZİ KIRŞEHİR'DE KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ BIÇAK BİLEME FİYATLARI SABİT TUTULDU.

Kırşehir'deki Ahilik Teşkilatlanması merkezi, Kurban Bayramı öncesinde bıçak bileme fiyatlarını sabit tutma kararı aldı. Tarihi Uzun Çarşı'da mesleklerini icra eden esnaf, vatandaşların kurbanlık fiyatlarının yüksek olmasından dolayı destek olmak amacıyla bıçak bileme fiyatlarını değiştirmeme kararı aldı.

1960 yılından beri mesleğini icra eden Veysel Akkülah, babasından aldığı bu mesleği sürdürdüğünü ve vatandaşlara destek olmak için fiyatları sabit tuttuklarını açıkladı. Akkülah, "Bıçak bileme fiyatları 7,5 liradan başlasa da bizler vatandaşın durumuna göre hareket ediyoruz. Fiyatlar geçtiğimiz yıl ile aynı" dedi.

Ancak Kırşehir'de her bayram öncesi mahallelerde kaçak olarak bu işi yapanların olduğuna dikkat çeken Murat İşeri adlı bir esnaf, bu konuda önlem alınmasını talep etti. İşeri, "30 yıldan beri bu işi yapıyorum. Meslekte son temsilci 3-5 kişi kaldık. Devletimizden isteğimiz bu işleri kaçak yapanlara karşı tedbir alınmasıdır" dedi.

Vatandaşlar ise Ahi esnafının fiyatları sabitlemesini olumlu bir davranış olarak değerlendirdi. Esnafın bu tavrının kendilerini mutlu ettiğini ve dayanışmanın önemini vurguladılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER