© Baykuş Haber

Kış uzun sürünce Aydında tezgahları Manisa inciri süsledi

TÜRKİYE VE DÜNYANIN EN ÖNEMLİ İNCİR ÜRETİM MERKEZİ OLAN AYDIN'DA BU YIL KIŞ MEVSİMİNİN UZUN SÜRMESİ İNCİRİN OLGUNLAŞMASINI DA YAKLAŞIK 10 GÜN ÖTELEDİ. HAL BÖYLE OLUNCA AYDIN VE ÇEVRESİNDE ERKENCİ İNCİR OLARAK AYDIN'IN SARI LOP İNCİRİ YERİNE MANİSA İNCİRİ SATILMAYA BAŞLANDI.

Bu yıl kış mevsiminin Aydın'da uzun sürmesi, incirin olgunlaşmasını yaklaşık 10 gün geciktirdi ve Aydın ile çevresinde sarı lop incir yerine Manisa inciri satışı başladı. Aydın-Denizli karayolu üzerinde taze incir satan Hasan Acıkmaz, incirin kilosunu 60 TL'den sattıklarını belirterek, Manisa incirinin kurutulmadan tüketilebildiğini ifade etti. Bu yıl kış mevsiminin uzun sürmesi ve yazın da serin ve yağışlı havanın etkisiyle Aydın incirinin olgunlaşmasının geciktiğini söyleyen Acıkmaz, yerli ve yabancı turistlerin Aydın'ın sembol ürünü olan inciri yemek istediğini ancak henüz Aydın incirinin olgunlaşmadığını dile getirdi. Yakın bir gelecekte Aydın incirinin olgunlaştığında Manisa incirini kaldırarak Aydın incirini tüketicilere sunacaklarını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER