© Baykuş Haber

Kitapçılardan yaz tatiline girecek öğrencilere öğretici kitap tavsiyesi

KİTAPÇI ŞEREF SAYAR, YAZ TATİLİNDE DEĞERLENDİRİLMEK ÜZERE OKUMA VE BOYAMA KİTAPLARI SATIŞINDA HAREKETLİLİK YAŞANDIĞINI İFADE ETTİ.

Okulların yaz tatili dönemine girmesine kısa bir süre kala, kitapçılar, ilkokul öğrencilerinin boş vakitlerini değerlendirmeleri ve eğitici öğretici kitaplarla kendilerini geliştirmeleri gerektiğini vurguluyor. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı'nın 16 Haziran Cuma günü sona ereceği bu dönemde, milyonlarca öğrenci yaklaşık 3 aylık yaz tatiline girecek. Tatil öncesinde kitabevi çalışanları, ilkokul öğrencilerinin tatil dönemini boş geçirmemeleri ve öğretici kitaplarla vakit geçirmeleri gerektiğini belirtiyorlar.

Eskişehir'deki bir kitabevinde çalışan Şeref Sayar, öğrencilerin karne almanın sevincini yaşadıktan sonra hem tatil yapmalarını hem de öğretici kitaplarla vakit geçirmelerini öneriyor. Yaz tatilinde, okuma ve boyama kitaplarına olan ilginin arttığını ifade eden Sayar, şunları söylüyor: "Okulların tatile girmesine birkaç gün kala, veliler öğrencileriyle birlikte gelerek istedikleri kitapları satın alıyorlar. Öğrencilerin eğitim seviyelerine uygun olarak Keloğlan masalları, Nasreddin Hoca hikayeleri gibi Türk ve Dünya klasiklerinden kitaplarımız mevcut. Eğitim öğretim programlarına uygun çeşitli kitaplarımız da bulunuyor. Her yaşa uygun kitaplar sunuyoruz. Ayrıca eğlenceli tatil kitapları da bulunmakta. Yazın öğrencilerimizin kitapçılara gelerek eğitici öğretici kitaplar alarak uzun tatil sürecinde yararlanmasını istiyoruz. Tatili boş geçirmesinler. Okuma alışkanlıklarını geliştirsinler. Biz, kitap satmanın ötesinde çocuklarımızın okuma alışkanlıklarını geliştirmesini temenni ediyoruz."

Öğrencilerin yaz tatilini eğitici ve keyifli bir şekilde değerlendirmeleri için kitapçılar, zengin bir kitap seçeneği sunuyorlar ve bu sürecin öğrenmeye devam etmek için harika bir fırsat olduğunu vurguluyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER