© Baykuş Haber

KİYÜ, 14 bin öğrenci ile ders başı yapacak

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. MUSTAFA DOĞAN KARACOŞKUN AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Kilis 7 Aralık Üniversitesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılına yeni bölümlerle birlikte 14 bin öğrenciyle merhaba diyor. Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, yeni dönemin heyecanını ve öğrenci sayısının artışını memnuniyetle dile getiriyor.

Rektör Karacoşkun, bu yıl üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerle birlikte öğrenci sayısının 14 bini aştığını belirtiyor ve öğrencilerin kariyerlerini yükseltmek için doğru bir adım attıklarını vurguluyor. Ayrıca, öğrencilere nitelikli öğrenim ve araştırma fırsatları sunacaklarını ifade ediyor. Üniversitenin her geçen gün geliştiğini ve yeni dönemi büyük bir heyecanla beklediklerini belirtiyor.

2023-2024 eğitim yılında yeni bölümlerle faaliyete geçileceğini söyleyen Rektör Karacoşkun, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile İletişim Fakültesi'nin bu yıl akademik kadro oluşmadığı için öğrenci alımı yapmayacaklarını, ancak önümüzdeki yıl bu alanlarda da öğrenci alımına başlayacaklarını açıklıyor. Konservatuvarın ise özel yetenek sınavıyla ilk öğrencilerini aldığını ve 20 öğrenci ile faaliyete başladığını belirtiyor.

Eğitim öğretim dönemi boyunca herhangi bir problem çıkmazsa öğrenimin yüz yüze olacağını söyleyen Karacoşkun, geçen dönemde depremden sonra Nisan ayından itibaren yüz yüze eğitime başladıklarını hatırlatıyor. Öğrencilere kolaylık sağlamak amacıyla online ve yüz yüze eğitim seçeneklerini sunacaklarını belirtiyor.

Açılış haftasında öğrencileri şenliklerle karşılayacaklarını dile getiren Rektör Karacoşkun, üniversite içinde sivil ve resmi kurumların stantlar kurarak öğrencilere çeşitli bilgileri aktaracaklarını ve ekim ayının ilk haftasında öğrencilere ikramlarda bulunarak hoş geldin diyeceklerini söylüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER