© Baykuş Haber

Kız çocuklarının eğitimi için dikilen çilekler toplanıyor

İZMİT BELEDİYESİ'NİN, GEÇTİĞİMİZ YIL ATIL DURUMUNDAN KURTARARAK ÇAYIRKÖY MAHALLESİ’NDE OLUŞTURDUĞU VE HASILATI KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİMİNE HARCANACAK ÇİLEK KÖYÜ’NDEKİ HASAT PROGRAMI DEVAM EDİYOR. HASAT PROGRAMINA KATILMAK İSTEYEN VATANDAŞLAR İÇİN SERVİS KALDIRILACAK.

Geçtiğimiz yıl İzmit Belediyesi tarafından atıl durumdan kurtarılan Çayırköy Mahallesi'ndeki Çilek Köyü, hasat programıyla ilgi çekiyor. İzmit Belediyesi, bu özel programla gelir elde ederek kız çocuklarının eğitimine destek sağlıyor. Hasat programına katılmak isteyen vatandaşlar için servis hizmeti sunulacak.

İzmit Belediyesi, 12 dönümlük araziye geçtiğimiz Ekim ayında 25 bin çilek fidesi dikmişti. Şimdi ise bu fideler büyüyerek ilk hasat için hazır hale geldi. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ilk hasata vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. İyi tarım uygulamalarının kullanıldığı çilek bahçesinde, vatandaşlar kendi elleriyle çilek toplama deneyimi yaşayabilecekler.

Hasat etkinliğine katılmak isteyen vatandaşlar için Yeni Cuma arkasındaki Kur Yapı durağından özel servisler kaldırılacak. Bugün saat 11.00 ve 14.00'te, pazar günü ise saat 12.00 ve 15.00'te servisler hizmet vermeye başlayacak. Çilek tarlası, akşam saat 19.00'a kadar ziyaretçilerine açık olacak.

Bu güzel inisiyatif sayesinde elde edilen çilek hasılatı, kız çocuklarının eğitimine katkı sağlayacak. İzmit Belediyesi, hem çileklerin tadını çıkaran vatandaşlara keyifli bir deneyim sunuyor hem de bu etkinlikle sosyal sorumluluk anlamında önemli bir adım atıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER