© Baykuş Haber

Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz oldu

KIZILAY’IN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU ANKARA’DA KIZILAY’A AİT ETİMESGUT YERLEŞKESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Kızılay'ın olağanüstü genel kurulu, Etimesgut yerleşkesinde gerçekleştirildi. Delegelerin oy kullandığı genel kurulda Fatma Meriç Yılmaz, geçerli oyların tamamını alarak genel başkan oldu ve Kızılay'ın 155 yıllık tarihindeki ilk kadın genel başkanı olarak tarihe geçti. Genel kurul, "Daima Türkiye Daima Kızılay" sloganıyla gerçekleşti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video mesajı eşliğinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Yeni Genel Başkan Fatma Meriç Yılmaz, Kızılay'ı bir emanet olarak gördüklerini ve bu emanetin 155 yıllık birikimi, Kızılay'dan fayda görmüş öksüzün, yetimin, mazlumun ve muhtacın duası olduğunu vurguladı. Yılmaz, Kızılay'ın yardım bekleyen insanların umudu olduğunu belirterek, bu emanete sahip çıkmak gerektiğini ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Kızılay'ın iyilik duygusunun yoksulların, mağdurların dünyasında adı olduğunu söyledi. Koca, Kızılay'ın tıpkı bir hayat ağacı gibi köklerinin derinleştiğini ve iyilik meyvelerini döktüğünü ifade etti.

Eski Genel Başkan Kerem Kınık, Kızılay'ın büyük bir ailenin gönüllü neferleri olarak her zaman katkı vereceğini belirterek, genel başkanlık görevini Fatma Meriç Yılmaz'a devretti. Kınık, Kızılay'ın büyüyerek devam edeceğine inandığını dile getirdi.

Olağanüstü genel kurulda kullanılan oyların tamamını alarak genel başkan seçilen Fatma Meriç Yılmaz, Kızılay'ın ilk kadın genel başkanı olarak göreve başladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER