© Baykuş Haber

Kızılaydan Amasya Üniversitesine gümüş madalya

TÜRKİYE KIZILAY AMASYA ŞUBE BAŞKANI MAHMUT ALBAYRAK İLE AMASYA KIZILAY KAN BAĞIŞ MERKEZİ DOKTORU BAYRAM ÇELİK’İN ELİNDEN MADALYA, BERAT VE PLAKET ALAN AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. AHMET HAKKI TURABİ, BÜTÜN ÖĞRENCİ VE PERSONELİNİ 156 YILDIR EN ZOR ŞARTLARDA İNSANLIĞIN HİZMETİNDE OLAN TÜRK KIZILAY’INA BAĞIŞI YAPMAYA DAVET ETTİ.

Türk Kızılay tarafından ihtiyaç olan kan ve kan ürünlerinin karşılanmasına destekten dolayı Amasya Üniversitesi’ne kurumsal kan bağışçısı gümüş madalyası verildi.


Türkiye Kızılay Amasya Şube Başkanı Mahmut Albayrak ile Amasya Kızılay Kan Bağış Merkezi Doktoru Bayram Çelik’in elinden madalya, berat ve plaket alan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, bütün öğrenci ve personelini 156 yıldır en zor şartlarda insanlığın hizmetinde olan Türk Kızılay’ına bağışı yapmaya davet etti.


Türk Kızılay tarafından yürütülen kan bağışı çalışmalarında bireysel bağışçılar kadar kurumsal bağışçıların önemi çok büyük olduğunu belirten Türkiye Kızılay Derneği Amasya Şube Başkanı Albayrak, “Yıl içinde bin ile bin500 ünite arası kan bağışı yapan kurumlara bağış madalyaları takdim edilmektedir. Rektörlüğe bağlı fakülteler, yüksekokullar ve idari birimler olarak yapılan kan bağışı çalışmaları neticesinde Amasya Üniversitesi kurumsal gümüş madalya almaya hak kazandı. Amasya Üniversitesi, Türk Kızılay’ı aracılığıyla kampüslerinde düzenli kan bağışı kampanyaları yürüterek ülkemizin ihtiyacı olan kan ve kan ürünlerinin karşılanmasına büyük destek sağladı” diye konuştu.


Programda Üniversite Genel Sekreteri ve Türkiye Kızılay Derneği Amasya Şube Başkan Yardımcısı Osman Akbaş ile Kızılay Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Umut Köksal da yer aldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER