© Baykuş Haber

Kızılaydan, gönüllülere ‘kan bağışı çağrısı

TÜRK KIZILAY AYDIN ŞUBE BAŞKANI SEFA ŞIK, YAZ DÖNEMİ OLMASI NEDENİYLE AYDIN’DA KAN STOKLARINDA CİDDİ BİR DÜŞÜŞ OLDUĞUNU BELİRTEREK GÖNÜLLERE ‘KAN BAĞIŞI’ ÇAĞRISINDA BULUNDU.

Türk Kızılay Aydın Şube Başkanı Sefa Şık, yaz mevsiminin etkisiyle Aydın'da kan stoklarının ciddi bir düşüş yaşadığını ve bu nedenle gönüllere "kan bağışı" çağrısında bulundu.

Her yıl yaz sezonunda kan bağışlarının azaldığını belirten Şık, kan ihtiyacının sadece gönüllü bağışlarla karşılanabileceğini vurguladı. Yaz döneminde yüksek sıcaklıklar ve insanların tatil sezonunda olmaları nedeniyle kan bağışlarının azaldığını ifade eden Şık, "Kan bağışı düşüklüğü, hastalar için ciddi bir sorun teşkil ediyor. Kimin ne zaman kan ihtiyacı olacağı önceden kestirilemediği için, sağlıklı herkesi rutin aralıklarla kan bağışlamaya davet ediyoruz" dedi.

Türk Kızılay Aydın Şube Başkanı Şık ayrıca kan bağışının bağışçılar için de sağlık açısından faydalı olduğunu belirtti ve kanın sadece insan kaynağından temin edilebileceğini vurguladı. Şık, "Kan bağışı sadece bağışçıya değil, aynı zamanda üç farklı insanın hayatını kurtarabilir. Sağlığı elverişli olan herkesi yılda en az iki kez kan bağışı yapmaya çağırıyoruz" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER