© Baykuş Haber

Kızılırmakta üvez sineği ile etkin mücadele devam ediyor

NEVŞEHİR KIZILIRMAK HAVZASI’NDA NEVŞEHİR İL ÖZEL İDARESİ EKİPLERİ TARAFINDAN SİMULİUM SİNEĞİNE KARŞI BAŞLATILAN MÜCADELE DEVAM EDİYOR.

Nevşehir Kızılırmak Havzası'nda, Simulium sineği ile mücadeleye yönelik Nevşehir İl Özel İdaresi ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar devam ediyor. İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü ilaçlama ekibi, Kızılırmak Orta Havzası'nda üvez sineği ile etkili bir mücadele yürütmek için çabalıyor.

Ekipler, Kızılırmak çevresinde Simillium SPP. Mücadelesi kapsamında Santral - HES bölgesi - Yüksekli - Şahinler arasında belirlenen 6 farklı noktada 6 kez 380 litre biyolojik ilaçlama gerçekleştiriyor. Bu çalışmalar, Kızılırmak nehrinde Simillium SPP. (üvez sineği) larvalarına karşı yoğunlaşıyor.

Uzmanlar, zararlıların erişkin hale gelip insanlara ve hayvanlara zarar vermeden önce larva aşamasında kontrol altına alınmasının ekolojik sistem ve diğer canlılar üzerinde herhangi bir olumsuz etki yaratmadan en etkili mücadele yöntemi olduğunu belirtiyorlar. Bu nedenle, biyolojik larvasit ile ilaçlama, düzenli olarak İl Özel İdaresi teknik personelleri tarafından 15 günlük aralıklarla uygulanarak zararlı popülasyonları takip ediliyor. Bu yöntemin ekosisteme ve diğer canlılara zarar vermediği vurgulanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER