© Baykuş Haber

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre: “Bizim için ana vatan Türkiyedir, ne Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyidir ne de Avrupa Birliğidir”

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKANI ZORLU TÖRE, BİR DİZİ ZİYARET İÇİN YOZGAT’A GELDİ.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, bir dizi etkinlik için Yozgat'a geldi ve Kıbrıs konusuna dair önemli açıklamalarda bulundu. Zorlu Töre, Kıbrıs meselesinin milli bir dava olduğunu vurgulayarak, ana vatanlarının Türkiye olduğunu belirtti. Ayrıca, Türk Dünyası'nın birliğine ve beraberliğine dikkat çekti.

Töre'nin açıklamaları şu şekildedir: "Kıbrıs İç Anadolu'da nasıl önemli bir şehirse, bugün Kıbrıs Adası da Doğu Akdeniz Bölgesi'nde Türk milleti için çok önemli bir ülke durumundadır ve Doğu Akdeniz'de Kıbrıs davamız çok ileri boyutlarda savunulmaktadır. Milli davanın gereği olarak da biz orada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti'ni ilan ettik ve bu devlete 'Ne Mutlu Türk'üm diyen' herkesin sahip çıkması lazım. Milli davamız da Kıbrıs'ta ileri boyutlarda. Hem cumhurbaşkanımız tarafından hem anavatan Türkiye'nin Cumhurbaşkanı ve hükümetimiz tarafından ciddi bir şekilde desteklenmektedir. Davamız birdir, ülkümüz birdir. İnşallah Türkiye çok daha güçlü olacak."

Ayrıca, Türk ordusunun Kıbrıs'ta kalıcı olduğunu ve artık adadan ayrılmayacağını ifade etti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin milli bir devlet olduğunu ve bunun vazgeçilmez olduğunu vurguladı. Türk dünyasının birliği ve beraberliğine vurgu yaparak, Türkiye'nin ana vatanları olduğunu söyledi.

Zorlu Töre'nin bu açıklamaları, Kıbrıs meselesine ve Türk milletinin birliğine olan bağlılığını ve kararlılığını yansıtmaktadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER