© Baykuş Haber

KKTCde kaçak et operasyonu: 1 tondan fazla kaçak et ele geçirildi

KKTC’DE “KAÇAK ET” OPERASYONU: 1 TONDAN FAZLA KAÇAK ET ELE GEÇİRİLDİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) gerçekleştirilen bir operasyonda iki kasap dükkanında 1 tonu aşkın kaçak et ele geçirildi. KKTC Kasaplar Birliği Başkanı Halil Akbıçak ve Tansel Et Pazarı'nın işletmecisi Tansel Dağaşaner bu operasyonla ilgili gözaltına alındı.

Lefkoşa'nın Küçük Kaymaklı bölgesindeki Akbıçak Kasap ve Tansel Et Pazarı'na yönelik operasyon, 23 Haziran tarihinde Gümrük Dairesi, Veteriner Dairesi ve polis ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Yapılan kontrolde Akbıçak Kasap'ta 563 kilogram kemikli sığır eti ve 366 kilogram karkas kuzu eti ile Tansel Et Pazarı'nda 387 kilogram kemikli sığır eti ele geçirildi. Ancak bu etlerin KKTC'deki bir mezbahada kesilmediği, üzerlerine ise sahte Veteriner Dairesi mührü basıldığı tespit edildi.

El konulan bir tonu aşkın et imha edilirken, Akbıçak Kasap'ın sahibi ve Kasaplar Birliği Başkanı Halil Akbıçak ile Tansel Et Pazarı'nın işletmecisi Tansel Dağaşaner gözaltına alındı. Akbıçak, ifadesinde ele geçirilen etleri A.Ü.’den aldığını itiraf etti. Soruşturma çerçevesinde zanlılar 2 gün boyunca Lefkoşa Polis Müdürlüğü hücrelerinde tutulduktan sonra Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldılar. Zanlılar, "sahte belge düzenleme ve gümrüksüz mal tasarrufu" suçlarından yargılanmak üzere adli kontrol şartı ve kefaletle serbest bırakıldılar. Soruşturma sırasında başka şüphelilerin de arandığı belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER