© Baykuş Haber

KMÜde özel ihtiyaçlı çocuklara yönelik tarım ve doğa uygulamaları projesi

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLERİN DOĞA, TARIM, HAYVANCILIK VE GÜNLÜK YAŞAM İLE İLGİLİ BECERİLERİNİ GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK ÖNEMLİ BİR PROJEYE İMZA ATILDI.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), özel ihtiyaçlı öğrencilerin doğa, tarım, hayvancılık ve günlük yaşam becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir projeye imza attı. KMÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ali Temiz'in liderliğinde yürütülen "Tarım Engel Tanımaz-2: Özel İhtiyaçlı Çocuklarla Geleneksel Tarım ve Doğa Uygulamaları" adlı TÜBİTAK 4008 projesi tamamlandı. Bu projenin amacı, özel ihtiyaçlı öğrencilerin sosyal, akademik ve günlük yaşam becerilerini geliştirmek ve sosyal uyumlarını desteklemekti.

Proje kapsamında öğrencilere doğa, tarım, hayvancılık ve günlük yaşamla ilgili beceriler kazandırmak için 7 farklı etkinlik düzenlendi. Yüksekova ilçesinde gerçekleştirilen etkinlikler arasında küçükbaş hayvan otlatma, doğa yürüyüşü, tulum peyniri ve yoğurt yapımı, çilek toplama, solucan gübresi üretimi, arıcılık ve aromatik bitki yetiştirme, esans yapımı gibi faaliyetler yer aldı.

Öğrenciler, bu etkinlikler sayesinde doğal yaşamı yakından deneyimleme fırsatı bulurken, öğrenme ve gelişim süreçlerine katkıda bulundular. Ayrıca, kendi kokularını oluşturarak kişisel ifadelerini geliştirmeye yönelik deneyimler yaşadılar.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, proje kapsamında yapılan çalışmaları inceledi ve öğrencilerin hazırladığı pizzaları tattı. Proje yürütücüsü Doç. Dr. Mehmet Ali Temiz, projenin sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada, verimli bir projeyi başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Projeye destek veren herkese teşekkürlerini iletti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER