Kocaeli Yerel Kültür Müzesinde geçmişe yolculuk
Kültür-sanatKOCAELİ YEREL KÜLTÜR MÜZESİ YAZ ATÖLYELERİNE KATILAN ÇOCUKLAR, MANAV KÜLTÜRÜNÜ VE GELENEKSEL DEĞERLERİ EĞLENCELİ ETKİNLİKLERLE KEŞFEDİYOR.
Kocaeli Yerel Kültür Müzesi yaz atölyelerine katılan çocuklar, manav kültürünü ve geleneksel değerleri eğlenceli etkinliklerle keşfediyor.
Kocaeli Yerel Kültür Platformu ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen Kocaeli Yerel Kültür Müzesi, ziyaretçilerine manav kültürünü görme imkanı sunuyor. Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel değerleri gün yüzüne çıkararak zenginlikleri keşfetme fırsatı sağlayan müzede, çeşitli atölyelerle kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evi yaz dönemi öğrencileri, çocuk grupları ve gençlerden oluşan atölye katılımcıları ile kilim, boyama, topaç ve masal atölyeleri gibi etkinlikler düzenlendi. Katılımcıların birebir deneyimleyerek katıldıkları kilim atölyesinde geleneksel ‘kirkit kilim’ teknikleri öğretilirken, günün sonunda da katılımcılara ürettikleri kilimler anı olarak hediye edildi. Boyama atölyesinde ise şehrin tarihi ve turistik değerlerinin resimleri çocuklar tarafından renklendirilerek görsel hafızalarda yerini aldı. Topaç atölyesinde geleneksel çocuk oyunları yeniden canlandırıldı ve masal saatinde yerel unsurlar öne çıkarılarak ‘Kocaeli Masalları’ anlatıldı.
Kocaeli’nin kültürel zenginliklerinin ziyaretçilere yansıtıldığı ve unutulmaya yüz tutmuş yöresel değerlerin yeniden gün yüzüne çıkarıldığı Kocaeli Yerel Kültür Müzesi, manavların Kocaeli’ye yerleşimi, ketenin yolculuğu, motiflerin dili ve çok amaçlı salon olarak dört ayrı bölümden oluşuyor. Kocaeli Yerel Kültür Müzesi pazartesi hariç haftanın altı günü 09.00-17.30 saatleri arasında şehrin önemli tarihi yapılarından biri olan Portakal Hafız Konağı’nda ziyaretçilerini bekliyor.
İlginizi Çekebilir