© Baykuş Haber

Kocaelinin ilk ve tek Alzheimer Yaşam Evi ikinci yaşını kutladı

KOCAELİ’DE İLK VE TEK OLAN ALZHEİMER YAŞAM EVİ'NİN İKİNCİ YAŞI GERÇEKLEŞTİRİLEN MANGAL PARTİSİYLE KUTLANDI. 2 YIL İÇERİSİNDE 100’DEN FAZLA HASTANIN VE AİLELERİNİN HAYATINA DOKUNDUKLARINI SÖYLEYEN İZMİT BELEDİYE BAŞKANI FATMA KAPLAN HÜRRİYET, "MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ ULUSLARARASI KENT FORUMU’NDA EN İYİ UYGULAMALAR ARASINDA YER ALDIK. YİNE GEÇTİĞİMİZ SENE DE MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ TARAFINDAN İYİ PROJELERİN ÖDÜLLENDİRİLDİĞİ ALTIN KARINCA ÖDÜLÜ'NÜ ALDIK" DEDİ.

Kocaeli'deki Alzheimer Yaşam Evi'nin ikinci yılı, keyifli bir mangal partisi ile kutlandı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 2 yıl içinde 100'den fazla hastanın ve ailelerinin yaşamlarına dokunulduğunu belirterek, "Marmara Belediyeler Birliği Uluslararası Kent Forumu'nda en iyi uygulamalar arasında yer aldık. Geçen yıl da Marmara Belediyeler Birliği tarafından verilen Altın Karınca Ödülü'nü aldık." dedi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in liderliğinde hayata geçirilen Alzheimer Yaşam Evi, Kocaeli'nin ilk ve tek Alzheimer merkezi olarak büyük bir başarıya imza attı. Bu özel merkezin ikinci yıl dönümü, bir mangal partisiyle coşkuyla kutlandı. İkinci yıl kutlama etkinlikleri, Alzheimer Yaşam Evi'nin bahçesinde gerçekleştirilen mangal partisiyle doruk noktasına ulaştı.

Programa İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in yanı sıra birçok önemli isim katıldı. Başkan Hürriyet, etkinlikte yaptığı konuşmada, Alzheimer hastalığına dikkat çekmek, farkındalığı artırmak ve ailelere destek olmak gibi önemli görevleri yerine getirdiklerini vurguladı. Bu süreçte Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile iş birliği yaparak 2 yıl içinde 100'den fazla hastaya ve ailesine yardımcı olduklarını ifade etti.

Başkan Hürriyet ayrıca, Alzheimer hastalığına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla seminerler, eğitim programları ve stantlar düzenlediklerini, bu çalışmaların Marmara Belediyeler Birliği Uluslararası Kent Forumu'nda en iyi uygulamalar arasında yer aldığını ve geçen yıl Altın Karınca Ödülü'nü kazandıklarını belirtti.

Programın sonunda, Şişli Belediyesi ve Türkiye Alzheimer Derneği yetkilileri, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'e yaptığı çalışmalardan dolayı bir tablo hediye etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER