© Baykuş Haber

Kocaelinin uluslararası öğrencileri mezuniyet heyecanı yaşıyor

KOCAELİ’DE ÜNİVERSİTE OKUYAN ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN “HOŞÇA KAL KARDEŞİM” TEMALI MEZUNİYET PROGRAMI DÜZENLENDİ.

Kocaeli'de eğitimlerini tamamlayan uluslararası öğrenciler için özel bir mezuniyet programı düzenlendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi'nde eğitimlerini tamamlayan en başarılı 200 uluslararası öğrencinin katıldığı "Hoşça Kal Kardeşim" temalı Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Mezuniyet programında uluslararası öğrenciler, Kocaeli'de geçirdikleri eğitim sürecini anımsayarak mezuniyet sevinci yaşadılar.

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun olan Hindistan'dan Hamdah Zahrath V. Maliyekkal, programa katılarak bir konuşma gerçekleştirdi. Türkiye'de geçirdiği zaman boyunca edindiği deneyimleri paylaşan Maliyekkal, Türkiye'nin sunduğu eğitim fırsatları sayesinde dünyanın dört bir yanından arkadaşlar edindiğini ve bu deneyimlerin kendisi için çok değerli olduğunu ifade etti.

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Nebi Karakoyun, yıllar içinde uluslararası öğrencilerin Kocaeli'ye olan ilgisinin arttığına dikkat çekti. Bu yıl, dünyanın farklı bölgelerinden gelen öğrencilerin eğitimlerini başarıyla tamamladığını belirten Karakoyun, Türkiye'nin geniş bir coğrafyaya ulaştığını gösteren bir gösterge olarak bu durumu nitelendirdi.

Törenin sonunda mezun olan öğrencilere plaketler, Türk bayrakları ve Başkan Tahir Büyükakın'ın veda mektubu verildi. Mezuniyet coşkusu kep atma ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER