© Baykuş Haber

Kocanda arı Yığılcada hayat var

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ARICILIK ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE UYGULAMA MERKEZİ’NİN (DAGEM) DÜZENLEDİĞİ, “KOVANDA ARI YIĞILCA’DA HAYAT VAR” PROJE TANITIM TOPLANTISI VE “ANA ARI VE ARI SÜTÜ ÜRETİM KURSU SERTİFİKA TÖRENİ” GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) tarafından düzenlenen "Kovanda Arı Yığılca’da Hayat Var" Proje Tanıtım Toplantısı ve "Ana Arı ve Arı Sütü Üretim Kursu Sertifika Töreni" büyük bir ilgiyle gerçekleşti.

DAGEM merkezinde düzenlenen etkinlik, DAGEM Müdürü Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu'nun, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın desteklediği "Kovanda Arı Yığılca’da Hayat Var" Kırsal Kalkınmayı Destekleme Projesi hakkında katılımcılara bilgi vermesiyle başladı. Kekeçoğlu, Yığılca arısının nadir ve özel bir gen kaynağı olduğunu vurgulayarak, bu kaynağın korunmasının önemini açıkladı. DAGEM'in kuruluşundan bu yana çok sayıda eğitim düzenlediğini ve geniş bir katılımcı kitlesine ulaştığını belirten Kekeçoğlu, olumlu geri bildirimler aldıklarını ifade etti. Ayrıca, güçlü bir ekip ruhuna sahip olduklarını ve desteklerden dolayı Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir'e ve kurumsal paydaşlara teşekkür etti.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, "Kovanda Arı Yığılca’da Hayat Var" projesinin tanıtımının yapıldığını belirterek, üniversitenin arıcılık alanında güçlü bir konumda olduğuna dikkat çekti. DAGEM ekibinin 2011 yılından itibaren düzenlediği kurslar için Düzce Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği'ne ve destek verenlere teşekkür etti. Ayrıca, Ana Arı ve Arı Sütü Üretim Kursu'nun ve "Kovanda Arı Yığılca’da Hayat Var" projesinin başarılı olmasını temenni etti.

Açılış konuşmalarının ardından sertifika törenine geçildi. Türkiye'nin farklı bölgelerinden katılan kursiyerlere, ana arı ve arı sütü üretimi konularındaki teorik bilgiyi yanı sıra DAGEM merkezinde uygulamalı eğitim alma fırsatı sağlandı. Başarılı olan kursiyerlere protokol üyeleri tarafından üretim sertifikaları takdim edildi. Kursiyerler, aldıkları eğitimin arıcılık alanında önemli bilgiler sunarak kendilerini geliştirmelerine katkı sağladığını belirterek, gördükleri ilgi ve desteklerden memnuniyetlerini dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER