© Baykuş Haber

KOD 01 Adana Robotik ve Kodlama Şenliği yapıldı

ADANA'DA DÜZENLENEN "KOD 01 ADANA ROBOTİK VE KODLAMA ŞENLİĞİ"NDE, ÖĞRENCİLER TARAFINDAN YAPILAN PROJELER KATILIMCILARIN BEĞENİSİNE SUNULDU.

Adana'da düzenlenen "KOD 01 Adana Robotik ve Kodlama Şenliği," öğrencilerin hazırladığı projelerin katılımcılara sunulduğu bir etkinlikle gerçekleşti. Adana Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen bu şenlik, TÜYAP fuar alanında gerçekleşti.

Programın açılış konuşmasını yapan Adana İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, kentte eğitim gören 515 bin öğrenciye ulaştıklarını belirtti ve "Bugün 15 ilçeden yaklaşık 10 bin öğrencimiz ve öğretmenlerimizle robotik kodlama alanındaki çalışmaları sunmak için buradayız. Bu çalışmalara emek veren tüm öğretmen ve öğrencilere başarılar diliyoruz. Gelecekte yeni projeler üreteceklerine inanıyoruz" dedi.

Adana Valisi Süleyman Elban da, öğrencilerin çağın teknolojisi ve bilgisiyle buluşturulmasının önemli bir görev olduğunu vurgulayarak, "Sizleri bu dünyanın sadece bir bireyi değil, bu dünyada etkin aktörleri yapmak zorundayız. Ülkemizin lider bir ülke olması için bu dünyanın gereksinimlerine uygun şekilde sizleri yetiştirmeliyiz. Adana'da gerçekleştirdiğimiz 'Kod 01 Kodlama Eğitimi' bu çalışmalarımızdan sadece bir tanesi" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından KOD 01 Adana Robotik ve Kodlama Şenliği'nin açılış kurdelesi protokol tarafından kesildi. Daha sonra stantlar gezilerek öğrencilerin projeleri incelendi.

Şenliğe katılarak projelerini sergileyen öğrencilerden Rabia Zümra Cop, projeleriyle 2021 yılında Türkiye birincisi olduklarını ve çalışmalarının amacını açıklayarak, "Kendi roketlerimizi üretiyoruz ve sponsorlarımız var. Seyhan Belediyesi SEYTİM bizim sponsorumuz oldu. Roketimiz geçen yıl 10 bin feete kadar çıktı. Haberleşme uydularımızın yanı sıra kendi görev yükümüzü taşıyoruz. Amacımız, roketimizin ayrılmasını sağlamak ve görev yükünü güvenli bir şekilde yere indirebilmek. Ayrıca 2022 yılında üniversitelerle yarıştık ve Türkiye 4.'sü olduk, En İyi Takım Ödülü'ne layık görüldük" şeklinde konuştu.

Irmak Öksüz ise kendi geliştirdiği deprem sensörünü tanıtarak, "Bu deprem sensörü titreşimi ve sesi algılıyor. En küçük bir sarsıntıda sesli ve ışıklı uyarı veriyor. Ülkemizdeki büyük depremler nedeniyle böyle bir proje geliştirdik" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER