© Baykuş Haber

Kök hücre bağışına dikkat çekmek için 7 bin kilometre pedal çevirecek

OĞLUNU BEYİN TÜMÖRÜNDEN KAYBEDEN KEMAL YÜCEL, KÖK HÜCRE NAKLİ VE ORGAN BAĞIŞINA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN BİSİKLETİ İLE 35 ŞEHİRDEN GEÇEREK, 7 BİN KİLOMETRE PEDAL ÇEVİRECEK.

Çanakkale'de yaşayan Kemal Yücel, 10 yıl önce beyin tümöründen kaybettiği oğlu Ali Utku Yücel'i anısına kök hücre nakli ve organ bağışına dikkat çekmek amacıyla Türkiye turuna çıktı. "Her pedal bir umut olsun" sloganıyla bisikletiyle 35 il ve 7 bin kilometre yol kat etmeyi planlıyor.

Kemal Yücel, lösemi hastalarının yaşamını kurtarmak için kök hücre nakli gerektiğini ve insanların bu konuda yeterince bilgi sahibi olmadığını ifade ediyor. Türkiye'nin dört bir yanındaki insanlara kök hücre bağışının nasıl yapıldığını anlatmak ve farkındalık yaratmak için şehir şehir dolaşıyor. Kızılay kan alma noktalarına giderek donör olmanın nasıl başladığını anlatan Yücel, 18-50 yaş arasındaki sağlıklı bireylerin kan vererek bir çocuğun hayatını kurtarabileceğini vurguluyor.

Kemal Yücel, ayrıca kendi deneyimlerini paylaşarak insanlara organ bağışı konusunda da bilinç kazandırmaya çalışıyor. Oğlunun organlarını bağışladıktan sonra başka beş çocuğun yaşamına umut olduğunu belirtiyor. Kendisi de bir karaciğer donörü olan Yücel, insanlara hem organ bağışı hem de kök hücre bağışı yapmanın yeni bir hayat kurtarabileceğini anlatıyor.

Kemal Yücel'in "her pedal bir umut olsun" çabasıyla Türkiye genelinde organ ve kök hücre bağışı konusunda farkındalık artırması umut verici bir adım olarak öne çıkıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER