© Baykuş Haber

‘Koku sorunu entegre tesisle çözülecek

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 2014 YILINDA BAŞLATTIĞI YENİKENT KATI ATIK DÜZENLİ DEPOLAMA SAHASI’NIN KAPATILIP, KENTİN BATI BÖLGESİNE MODERN BİR ATIK ENTEGRE TESİSİ KAZANDIRMA PROJESİNDE ARTIK SONA YAKLAŞTI. HAMİTLER BÖLGESİNDEKİ ATIK DEPOLAMA SAHASINDAN KAYNAKLANAN KOKUDAN EN FAZLA RAHATSIZ OLAN 7 MAHALLENİN MUHTARLARI VE MAHALLE SAKİNLERİYLE BİR ARAYA GELEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ, SÜRECİN, AÇILAN 10 AYRI DAVA YÜZÜNDEN SÜREKLİ UZATILDIĞINI HATIRLATARAK, “BİR TEK VATANDAŞIN MAĞDURİYETİ BİLE BENİM YÜREĞİMİ SIZLATIR. VERDİĞİM SÖZDEN VAZGEÇMİŞ DEĞİLİM. YENİ TESİSLE İLGİLİ ONAYLARI ALDIK, İHALE SÜRECİNE GEÇİYORUZ. İNŞALLAH 14-15 AY SONRA BURADA DEPOLAMA YAPILMAYACAK” DEDİ.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yenikent Katı Atık Düzenli Depolama Sahası'nın kapatılması ve kentin batı bölgesine modern bir atık entegre tesisinin inşa edilmesi projesine sona yaklaştı. Bu konuda yapılan bilgilendirme toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, projenin 10 ayrı dava nedeniyle uzadığını ancak vatandaşların mağduriyetlerini gidermek için kararlı olduklarını söyledi. Aktaş, yeni tesisle ilgili onayları aldıklarını ve ihale sürecine geçeceklerini belirterek, "İnşallah 14-15 ay sonra burada depolama yapılmayacak" dedi.

Başkan Aktaş, 1995 yılından bu yana kullanılan Yenikent Katı Atık Düzenli Depolama Sahası'ndan kaynaklanan koku şikayetlerini anlayışla karşıladığını ve bu sorunun çözümü için çalıştıklarını vurguladı. Ayrıca geçen yıl Bursa'ya kazandırılan Doğu Entegre Atık Tesisi sayesinde, Yenikent sahasına gelen atığın günlük 1200 ton daha azaldığını açıkladı.

Toplantıda mahalle muhtarları ve sakinlerinin sorunlarını dinleyen Başkan Aktaş, koku duvarı, sinekle mücadele, çevreye uçuşan atıklar gibi konularda gerekli tedbirlerin alınması talimatını verdi.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yıldız Cindoruk Odaman, Yenikent Sahası'ndaki depolama süreci ve yeni Batı Bölgesi Katı Atık Entegre Tesisi hakkında bilgi verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER