© Baykuş Haber

Kolluk personelinden, yurt güvenlik görevlilerine eğitim

ANKARA, (DHA)- EMNİYET Genel Müdürlüğü (EGM), öğrenci yurtlarında görev yapan özel güvenlik görevlilerine, ’Genel Kolluk-Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyonu Uygulaması’ kapsamında eğitim verilmeye başlandığını açıkladı.

Ankara, (DHA) - Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), öğrenci yurtlarında görev yapan özel güvenlik görevlilerine yönelik "Genel Kolluk-Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyonu Uygulaması" kapsamında eğitim programlarının başladığını açıkladı.

EGM tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtları dahil Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı tüm birimlerde çalışan özel güvenlik görevlilerine yönelik olarak EGM ve Bakanlık arasında iş birliği sağlandı. Bu iş birliği kapsamında "Genel Kolluk-Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyonu Uygulaması" adı altında, tüm illerde eğitim programları başlatıldı.

Eğitimlerin amacı, öğrencilerin sağlıklı ve güvenli bir ortamda barınmalarını temin etmek, olayların önceden engellenmesi, meydana gelen olayların hızlıca bildirilmesi, olaylara hızlı ve etkili müdahale edilmesi, olay yerindeki delillerin muhafaza edilmesi ve genel kolluğa teslim edilmesi, özellikle öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi ve terörle mücadelede genel kollukla iş birliği yaparak etkili bir şekilde görev alınmasıdır. (DHA)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER