© Baykuş Haber

Kolombiyadaki domates festivali La Tomatinada 40 ton domates kullanıldı

KOLOMBİYA'DAKİ DOMATES FESTİVALİ LA TOMATİNA’DA 40 TON DOMATES KULLANILDI

Kolombiya'nın Boyata bölgesinde düzenlenen "La Tomatina" adlı domates festivali, katılımcıların 40 ton domatesi birbirlerine fırlattığı renkli bir etkinliğe sahne oldu. Festival, yabancı turistlerin de katılımıyla Sutamarchan kasabasının ana caddelerindeki geçit töreniyle başladı ve ardından Sutamarchan Belediye Stadyumu'nda konserler, dans gösterileri ve yarışmalarla devam etti.

Festivalin en ilgi çekici kısmı, katılımcıların birbirlerine domates fırlattığı serbest domates savaşıydı. Bu eğlenceli savaş için festival alanına tüketilmeyen 40 ton domates getirildi. Yetkililer, olası kazaları önlemek için katılımcılara dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunurken, domates savaşı başladığında katılımcılar tonlarca domatesi birbirlerine fırlatarak kırmızıya boyandılar.

La Tomatina festivali, Sutamarchan kasabasında domates yetiştiriciliğini teşvik etmek amacıyla 2005 yılından bu yana düzenlenmektedir. Festival, domates savaşı kadar domates yeme yarışmaları gibi çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaparken, en büyük ve en ağır domates ödülleri de domates yetiştiricilerine verilmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER