© Baykuş Haber

Kolunu buğday makinesine kaptıran tekvandocu Dilber: Keşke 10 yıl önce başlamış olsaydım

Kayseri'de yaşayan 27 yaşındaki Dilber Akel, 5 yaşındayken sol kolunu bir buğday makinesine kaptırdı ve sonucunda sol kolu ampute edildi. Ancak geçen yıl tekvando sporuna başlayarak Paralimpik Türkiye Şampiyonası'nda 3. oldu. Akel, yaşına rağmen spor yapmaya başlamış olmanın düşüncesiyle ilgili, "Yaşım gereği, 'acaba geç mi kaldım?' diye düşündüm. Çok şükür başladım. Keşke 10 yıl önce başlamış olsaydım. Şu an daha farklı bir konumda olabilirdim. Yaş spora engel değil" dedi.

Dilber Akel, 5 yaşındayken köylerinde oynarken yaşadığı kaza sonucu sol kolunu kaybettiğini ve bu olayın ardından kendini sınırladığını belirtti. Kolumun eksikliği nedeniyle insanların bakışlarından rahatsız olduğunu ve protez kullanmaya başladığını söyledi. Ancak, bir yıl önce tekvandoya başlamış olmanın ona büyük bir özgüven kazandırdığını ifade etti.

Dilber Akel, Paralimpik Türkiye Şampiyonası'nda elde ettiği 3. derecesinin ardından dünya şampiyonasına hazırlandığını ve amacının olimpiyatlarda ülkesini temsil ederek altın madalya kazanmak ve İstiklal Marşı'nı okutmak olduğunu dile getirdi. Ayrıca, yaş engelinin spor yapmaya engel olmadığını ve diğer engelli bireylere spor yapma fırsatı bulmalarını önerdi.

Milli Takım Antrenörü Yavuz Sayan da Dilber Akel'in hızlı bir adaptasyon süreci geçirdiğini ve Türkiye Şampiyonası'nda 3. olarak milli takıma katılma hakkını elde ettiğini söyledi. Akel'in potansiyelini gördüklerini ve olimpiyatlarda ülkeyi temsil edip altın madalya kazanmasını umduklarını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER