© Baykuş Haber

Komandolar yangın riskine karşı orman nöbetinde

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)-DENİZLİ İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı komandolar, Honaz Dağı Milli Parkı’nda nöbet tutup, olası yangınlara karşı devriye atıyor. Tam teçhizatlı ekipler, bölgeden geçen araçları da kontrol edip, kimlik kontrolü yapıyor.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı komandolar, Honaz Dağı Milli Parkı'nda yangın riskine karşı nöbet tutuyor. Bu yüksek dağdaki milli parkın girişinde bulunan tam teçhizatlı 50 komando, yangınların önüne geçmek amacıyla görev yapıyor. Ekipler, bölgeden geçen araçları denetliyor ve kimlik kontrollerini gerçekleştiriyor. Ayrıca, dronlarla havadan denetimler yaparak orman içlerini motosikletler ve araçlarla devriye geziyorlar.

Bölge sakinlerinden Zühtü Bahlat, komandoların bölgede bulunmasından memnun olduklarını ve yangın riskinin arttığı yaz aylarında bu denetimlerin önemli olduğunu ifade etti.

Denizli Valiliği de olası orman yangınlarına karşı tedbirler aldı ve ormanlarda ateş yakma saatlerini sınırladı. Açıklamada, hava koşullarının yangın riskini artırabileceği belirtilerek, 31 Ekim 2023 tarihine kadar ormanlarda ateş yakılmasının saat 20.00'den sonra yasaklandığı duyuruldu. Mesire alanlarında da belirli tarihler arasında saat 20.00'den sonra ateş yakılmasına izin verilmeyeceği vurgulandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER