© Baykuş Haber

KONESOB kooperatifçilik eğitimi verecek

KONYA ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ BAŞKANI MUHARREM KARABACAK, “DAHA ÖNCE MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU (MYK) TARAFINDAN ‘SINAV VE BELGELENDİRME YETKİ BELGESİ’ ALAN BİRLİĞİMİZ, ŞİMDİDE TİCARET BAKANLIĞI TARAFINDAN KOOPERATİFÇİLİK EĞİTİMİNDE YETKİLENDİRİLMİŞ KURUM OLMUŞTUR" DEDİ.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB), Ticaret Bakanlığı tarafından verilen "Kooperatifçilik Eğitimi Yetkilendirme" belgesi ile kooperatiflerin ve üst kuruluşlarının yönetim ve denetim kurulu üyelerine temel kooperatifçilik eğitimi sunma yetkisini kazandı.

Ticaret Bakanlığı'nın 14 Ocak 2022 tarihli ve 31719 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kooperatifçilik Eğitimi Yönetmeliği çerçevesinde, belirli koşulları sağlayan kooperatifler ve üst kuruluşları, yönetim ve denetim kurulu üyelerinin kooperatifçilik eğitimi almasını zorunlu hale getirdi. KONESOB, bu zorunlu eğitimi verme yetkisi kazanan kurumlar arasında yer aldı.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü'ne başvurusu kabul edildi ve kooperatifçilik eğitimi vermeye yetkilendirildi. Bu yetki çerçevesinde KONESOB, Konya'da ve diğer şehirlerde faaliyet gösteren kooperatifler ve üst kuruluşlarının yönetim ve denetim kurulu asıl ve yedek üyelerine kooperatifçilik eğitimi sunacak.

Kooperatifçilik Eğitimi, temel konuları kapsayan 30 ders saati ve destekleyici konuları içeren 10 ders saati olmak üzere en az 40 ders saatinden oluşuyor. Eğitim süresinin en az %80'inin tamamlanması gerekiyor. Eğitimler, örgün ve uzaktan olmak üzere iki şekilde gerçekleştirilecek. Katılımcılar, uzaktan eğitimi tercih ettiklerinde, kendilerine uygun olan programı seçip online olarak eğitim alabilecekler. Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara katılım belgesi verilecek ve bu bilgiler Kooperatif Bilgi Sistemine kaydedilecek.

KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, bu yetkilendirme belgesinin birliğe ve Konya'ya hayırlı olmasını dile getirerek, Ticaret Bakanlığı'na teşekkür etti ve eğitimlere başvuruların kabul edilmeye başlandığını açıkladı. Karabacak, bu eğitimlerin kooperatiflerin daha etkin ve sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesine katkı sağlayacağını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER