© Baykuş Haber

Konteyner bahanesi ile depremzede vatandaşları dolandırdılar

Konteyner ev bahanesiyle depremzedeleri dolandırdıkları iddiasıyla 6 şüpheli, yakalanarak gözaltına alındı. Nevşehir'in Merkeze bağlı Çardak köyündeki depremzedeleri hedef alan dolandırıcılar, sahte internet siteleri aracılığıyla mağdurları kandırdılar.

6 Şubat tarihindeki deprem felaketinin ardından evini kaybeden Ahmet Kabaandıç, yıkılan evinin yerine konteyner almak istedi. Facebook üzerinde gördüğü ilana güvenerek konteyner alımı için anlaşma yaptı. Dolandırıcılar, 80-100 bin lira değerindeki konteyneri Ahmet Kabaandıç'a 55 bin liraya sattılar ve önce 15 bin lira ön ödeme talep ettiler. Geriye kalan kısmın teslimat sonrası yatırılmasını istediler. Ancak konteyner hiç gelmedi ve Ahmet Kabaandıç dolandırıldığını fark edince Nevşehir Emniyet Müdürlüğü'ne şikayette bulundu.

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine karıştığı öne sürülen 6 şüpheliyi Nevşehir merkezli olarak İstanbul, Kocaeli, İzmir, Denizli ve Antalya illerindeki adreslerde yakaladılar.

Polis ekipleri, şüphelilerin dolandırıcılık faaliyetleri için Kocaeli'de paravan bir ofis kiraladıklarını tespit etti ve ofiste dijital materyallerle birlikte uyuşturucu madde ele geçirdi. Dolandırıcılıkla elde edilen parayla lüks bir otelde tatil yapan bir şüpheli, suçüstü yakalandı.

Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu, şüphelilerin 600 depremzede üzerinden 5 milyon liradan fazla para aldıkları belirtildi. Şüpheliler, konteynerlerin fiyatını düşük göstererek depremzede vatandaşların güvenini kazanmaya çalıştılar ve kaparo adı altında ön ödemeleri aldılar.

Elde edilen parayı izlenemez kripto paralara yatırdıkları belirtilirken, 6 şüphelinin 3'ünün daha önce bazı GSM şirketlerine ait çağrı merkezlerinde çalıştığı ve bir kişinin dolandırdıkları paralarla kripto para ticareti yaptığı ortaya çıktı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER